Mikkel Rønnow

producer & musical director

Stacks Image 18
Mikkel Rønnow
Teaterproducent & Kapelmester


Mikkel Rønnow er uddannet sceneproducent fra Statens Teaterskole og har siden 1992 produceret musicals, teater, koncerter og opera i Danmark.

I årene 2001-2004 drev han musicalselskabet "Rossen & Rønnow" sammen med Stig Rossen, og producerede her danmarksturnéer af "Chess", "Copacabana" og "Les Misérables". Forestillingerne solgte ialt 250.000 billetter, og “Chess” blev Reumert-nomineret for Bedste Musikteater.

Co-producerede i 2004-2005 en ny danmarksturné af "Grease" med Sofie Lassen-Kahlke. Forestillingen nåede et rekordsalg på 113.000 billetter og blev Reumert-nomineret for Bedste Musikteater.

Med teaterselskabet Pygmalion producerede Mikkel Rønnow i 2006-2007 en stærkt anmelderrost engelsksproget udgave af "My Fair Lady" som turnerede i hele Danmark med et hold af britiske, svenske og danske musicalperformere.

Var i sommeren 2009 producent for den første "Copenhagen Opera Festival" med forestillinger som "La Traviata" og "Opera i Dødsriget”.

Fra 2009 – 2013 chefproducent på Aarhus Teater, hvor han producerede skuespil, teaterkoncerter og musicals, heriblandt den Reumert-vindende teaterkoncert med sange af Leonard Cohen samt danmarkspremieren på Bergmans "Fanny & Alexander".

Siden 2014 atter selvstændig producent, først med 2 koncertturnéer af "I Love Musicals" - med bl.a. Maria Lucia, Preben Kristensen og Flemming Enevold.

Co-producerede i 2017 teaterkoncerten "Made in Aarhus" som turnerede i hele landet med 4 årtiers hits fra musikbyen Aarhus.

I 2018 producerede Mikkel Rønnow sin 5. opsætning af musicalen "Chess", som fik ikke færre end 20 stk. 5-stjernede anmeldelser, 2 prisnomineringer og et publikumstal på mere end 80.000.

Sideløbende med at være producent har Mikkel Rønnow en omfattende karriere som kapelmester, og har i denne egenskab dirigeret orkestrene ved mere end 25 musicals heriblandt "Sweeney Todd", "West Side Story", "Cabaret", "Les Misérables" samt hele 5 forskellige opsætninger af "Chess".

Har på eget pladeselskab udgivet - og dirigeret - ti musical-cd'er med bl.a. Louise Fribo og Odense Symfoniorkester, "Chess" med Maria Lucia og 3 albums med Stig Rossen.