Mikkel Rønnow

producer & musical director

Stacks Image 30
foto: Nikolaj Lund 2020


MIKKEL RØNNOW
Teaterproducent & Kapelmester

download bio

Som producent har Mikkel Rønnow i mere end 30 år stået bag succesfulde musicals, koncerter, og teaterforestillinger i Danmark.
 
De seneste år har budt på den nye, danske musical Margrethe på Det Kongelige Teater, verdenspremieren på Lennon & McCartney musicalen She Loves You i Tivoli samt den hidtil største revival af alle tiders største danske musicalsucces Atlantis i Tivoli.
 
Mikkel Rønnow har et særligt forhold til musicalen Chess som han har produceret fem gange og dirigeret ved mere end 200 opførelser. Den seneste opsætning i 2018 blev den bedst anmeldte musical i Tivoli nogensinde. Forestillingen fik desuden to prisnomineringer og et publikumstal på mere end 80.000.
 
Sammen med Stig Rossen har Mikkel Rønnow produceret forestillingerne Chess, Copacabana og Les Misérables, som alle turnerede i hele landet med internationalt besatte roller.
 
Andre store musicals tæller bl.a. en internationalt castet My Fair Lady på originalsproget, den Reumert-nominerede Grease med Sofie Lassen-Kahlke samt David Bowie’s musical Lazarus i en co-produktion med Aarhus Teater og Det Kongelige Teater.
 
Gennem fire år som chefproducent på Aarhus Teater producerede Mikkel Rønnow et stort antal skuespil, teaterkoncerter og musicals, heriblandt den Reumert-vindende teaterkoncert med sange af Leonard Cohen samt danmarkspremieren på Bergmans Fanny & Alexander.
 
Mikkel Rønnow producerede den første udgave af Copenhagen Opera Festival med forestillinger som La Traviata og Opera i Dødsriget, og som kreativ producent for The One And Only Company var han med til at skabe succeserne Dirty Dancing, Tam Tam og Grease i Tivoli.
 
Producerede og dirigerede koncertturnéerne I Love Musicals 1 og 2 med blandt andre Preben Kristensen, Flemming Enevold og Maria Lucia, samt teaterkoncerten Made in Aarhus, som turnerede i hele landet med 4 årtiers hits fra musikbyen Aarhus.
 
Sideløbende med at være producent har Mikkel Rønnow en omfattende karriere som kapelmester, og har i denne egenskab dirigeret musicals som Sweeney Todd, La Cage Aux Folles, Cabaret og Chess på Aarhus Teater, Candide på Den Fynske Opera, Chess på Fredericia Teater, West Side Story i Musikhuset Aarhus og på DR P2 samt koncerterne Music of the Night med Flemming Enevold og Susanne Elmark, musical-oratoriet Guds Gøgler og tre års slotskoncerter ved Lynderupgaard.
 
Har på eget pladeselskab udgivet otte albums med musicalrepertoire, blandt andet Louise Fribos Look With Your Heart med Odense Symfoniorkester, Atlantis på tredobbelt LP samt tre forskellige Chess albums, herunder en internationalt rost komplet indspilning med Stig Rossen og West End cast.


Opdateret oktober 2023